Cremet jordskokke suppe med ristet bacon

 

300 g jordskokker

1-2 løg

250 g kartofler

2 spsk olivenolie

 

8 dl hønsefond eller bouillon

 

1 tsk friskrevet muskat

2½ dl piskefløde

 

2 spsk citronsaft

groft salt

peber fra kværn

 

150 g bacon i tern

8 skiver flutes

 

Skræl jordskokker og kartofler og skær dem i grove stykker. Pil løget og skær i tern. Rist grøntsagerne i oliveolie i en gryde og tilsæt hønsefonden, lad det simre i 20 minutter og tilsæt piskefløde og reven muskat. Lad det simre yderligere i 5 minutter til alt er mørt.

Blend suppen og smag til med salt, peber og citronsaft.

Bacon ristes sprødt på en pande og tages op.

Anret jordskokkesuppen rygende varm i 4 varme dybe tallerkener med bacontern.

Server med flutes.