Mai-Lis’ Pecan-Bourbon-(Chocolate)-Pie

 

Tærtedej

150 g. smør/margarine

175 g. mel

1 tsk. vaniljesukker

1 spsk. sukker

1-2 spsk. koldt vand

 

Fyld

2 æg

1/3 cup brun farin (75 g.)

1 tsk. vanilje-essens

2/3 cup mørk sirup (225 g.)

1/4 cup ahornsirup (75 g.)

2 cl. Bourbon whiskey (3 cl er også OK)

1/3 cup mel (55-60 g.)

knivspids salt

evt. 100g. mørk smeltet chokolade

1 ½  cups pecans (150 g.)

Dej:

Bland vaniljesukker og sukker i melet og smuldr smøret i melet. Saml til sidst med vand. Fordel dejen i et ”pie tin”. Jeg synes det er nemmest at ”mase” dejen på plads frem for at rulle den ud og flytte den.

Fyld:

Pisk alt på nær pecans sammen. Fordel pecans ovenpå tærtedejen og hæld ”snasket” over.

Bages: i forvarmet ovn 35-45 min ved. 190 grader.

Tips:

Dæk evt. tærtekanten med sølvpapir de første 20 min for at den ikke skal brænde på. Pie’en hæver og sprækker når den er færdig (den falder igen…). Hvis midten af pie’en virker flydende, når man skubber til formen, er den ikke færdig endnu.

Pien er ofte bedst dagen efter den er lavet!!

Server evt. med vaniljeis eller flødeskum. Det er et hit hos mændene hvis man pisker et par cl. Bourbon sammen med flødeskummet.

Enjoy!

Mai-Lis J