Tærtedej
150 g. smør/margarine
175 g. mel
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. sukker
1-2 spsk. koldt vand
2 æg
1/3 cup brun farin (75 g.)
1 tsk. vanilje-essens
2/3 cup mørk sirup (225 g.)
1/4
cup ahornsirup (75 g.)
2 cl. Bourbon whiskey (3 cl er også
OK)
1/3 cup mel (55-60 g.)
knivspids salt
evt. 100g. mørk smeltet chokolade
1 ½
cups pecans (150 g.)
Dej:
Bland
vaniljesukker og sukker i melet og smuldr smøret i melet. Saml til sidst med
vand. Fordel dejen i et ”pie tin”. Jeg synes det er nemmest at ”mase”
dejen på plads frem for at rulle den ud og flytte den.
Fyld:
Pisk
alt på nær pecans sammen. Fordel pecans ovenpå tærtedejen og hæld
”snasket” over.
Bages:
i forvarmet ovn 35-45 min ved. 190 grader.
Tips:
Dæk
evt. tærtekanten med sølvpapir de første 20 min for at den ikke skal brænde
på. Pie’en hæver og sprækker når den er færdig (den falder igen…). Hvis
midten af pie’en virker flydende, når man skubber til formen, er den ikke færdig
endnu.
Pien
er ofte bedst dagen efter den er lavet!!
Server
evt. med vaniljeis eller flødeskum. Det er et hit hos mændene hvis man pisker
et par cl. Bourbon sammen med flødeskummet.
Enjoy!
Mai-Lis
J